در این مقاله نحوه نصب و فعال کردن وردپرس شبکه (WordPress Multi Site) را خواهیم آموخت.
۱ – در ابتدا وردپرس را نصب کنید. (جهت نصب وردپرس میتوانید به مقاله ی آموزش نصب وردپرس مراجعه نمایید.)
۲ – پیش از ایجاد وردپرس شبکه، ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که مسیر وردپرس همان نشانی وب سایت شما که در بخش مدیریت وردپرس معرفی شده است می باشد و نیز مطمئن شوید که پورتی غیر از ۸۰ و ۴۴۳ استفاده نمی شود. (در بیشتر موارد نیازی به نگرانی در رابطه با پورت ها نیست)
۳ – فایل wp-config.php را توسط یک ویرایشگر متن مثل Notepad++ باز کرده و متن زیر را در انتهای کدهای آن کپی کنید:
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
۴ – به بخش مدیریت وردپرس خود وارد شوید ؛ سپس در بخش ابزارها > راه اندازی شبکه را انتخاب کنید.
حالا از میان گزینه های “زیر دامنه ها” و “زیر پوشه ها” یکی را انتخاب کنید.در انتخاب این گزینه بسیار دقت کنید چون در آینده قابل تغییر نخواهند بود و برای تغییر آن باید از ابتدا وردپرس را نصب و تنظیم کنید.
۵ – فیلد های دیگر موجود در آن صفحه را با وارد کردن “نشانی سرویس دهنده”، “عنوان شبکه” و “نشانی ایمیل مدیر” پر کرده و دکمه “نصب” را فشار دهید. توجه کنید که پیش از شروع مرحله بعد، یک کپی از فایلهای wp-config.php و htaccess. خود تهیه کنید تا در صورت بروز خطاهای احتمالی، بتوانید تنظیمات قبلی را دوباره جایگزین کنید.
۶ – فایل wp-config.php خود را باز کرده و دستوراتی که خود وردپرس به شما میدهد را در بالای خط
/* That's all, stop editing! Happy blogging. */
به آن بیافزایید.(قسمتی از تصویر که با عدد دو مشخص شده )
۷ – در بخش بعد، دستورات معرفی شده توسط وردپرس را در فایل htaccess. موجود در فولدر اصلی وردپرس، اضافه نمایید.(قسمتی از تصویر که با عدد سه مشخص شده )
۸- خب دیگه نصب وردپرس شبکه تمومه و شما باید یکبار از بخش مدیریت وردپرس خارج شده و دوباره وارد شوید (بهتر است قبل از ورود مجدد، Cache مرورگر خود را پاک کنید) .